• Kini, membentuk kening mengikut bentuk wajah bukan lagi satu masalah. Apa lagi dengan Fashion Brow Duo Shaper Maybelline, bentuk kening lebih rapi dan terbentuk kemas. Ayuh, belajar membentuk kening!
 • Tidak sah rasanya hujung tahun tanpa sedikit aktiviti kekeluargaan. Baru-baru ini Wall’s Paddle Pop dan LEGOLAND Malaysia Resort disenaraikan di dalam Buku Rekod Malaysia untuk “Himpunan Lukisan Terbesar oleh Kanak-Kanak”.
 • Ingin tampil menonjolkan personaliti dirimu? Inilah peluang keemasan yang tidak harus disia-siakan.
 • Pusat membeli-belah dalam talian, Lazada Malaysia akan menganjurkan jualan ‘Super Raya” sempena sambutan Hari Raya Aidilfitri yang kian hampir. Jualan ini berlangsung cuma satu hari sahaja pada 16 Julai 2014. Ia diadakan sempena 1Malaysia Mega Sale, aktiviti tahunan Tourism Malaysia yang terkenal dengan acara membeli-belah paling utama di negara ini.
 • Anda berminat untuk menjadi penghias kulit Majalah Nur? Inilah peluang anda untuk menggapai impian anda itu. Pencarian Ikon Nur kini bermula. Dapatkan borang penyertaan dalam Majalah Nur di pasaran. Hanya penyertaan yang menggunakan borang asli sahaja akan diterima. Syarat dan kriteria penyertaan adalah seperti di bawah.
 • Ramadan Al-Mubarak bakal menjengah tidak lama lagi. Semoga kita terus diberikan usia yang panjang dan kesihatan yang baik untuk menjalani ibadah sepanjang bulan penuh keberkatan ini. Oleh itu, MIDI ingin mengajak anda untuk sama-sama mempersiapkan diri menerima kedatangan bulan ramadan.
 • Sepanjang bulan April 2014 ini, Hotel Grand BlueWave Shah Alam yang terkenal dengan hidangan halal kini tampil dengan menu daripada resipi terpilih masyarakat Jawa di Restoren Royale Songket. Tiba masanya anda merasa keenakan sajian asli jawa di sini.
 • Macam-macam ada di Karnival Karangkraf 2014 yang berlangsung selama tiga hari bermula 7 hingga 9 Februari ini. Khas buat semua pembaca Nur, anda dijemput beramai-ramai untuk memeriahkan lagi sambutan kali ini. Sertai pelbagai aktiviti seperti ‘fashion show’ pada hari ahad ini dan rebut hadiah menarik di booth Majalah Nur dan anda juga berpeluang untuk memenangi hadiah menarik seperti selendang, telekung, barangan kecantikan dan kesihatan dan pelbagai lagi dengan setiap langganan Majalah Nur. Jangan ketinggalan, jom serbu sekarang!
 • Seperti yang anda lihat di kaca televisyen, kemeriahan karnival karangkraf kini kembali lagi! Penuhkan aktiviti hujung minggu kali ini dengan memeriahkan Karnival Karangkraf 2014 yang akan berlangsung selama tiga hari bermula 7 hingga 9 Februari ini. Ayuh, sertai kami untuk menang pelbagai tawaran dan hadiah hebat serta peluang untuk berjumpa dengan novelis terkenal, selebriti popular dan banyak lagi! Ha, jangan tunggu lagi. Ajak rakan-rakan, saudara- mara dan bersama-sama kita serbu Karnival Karangkraf 2014 yang pastinya ‘awesome’habis!
 • OLDTOWN White Coffee, rangkaian kafe kopi putih di Malaysia, telah mendedahkan para pemenang Animaction Challenge, pertandingan rekabentuk dan animasi perdana yang mengajak rakyat Malaysia untuk merekabentuk ikon unggul terbaru Negara. Hadiah yang ditawarkan memang lumayan, wang tunai berjumlah RM 89,000 secara keseluruhannya! Wow!
 • Sudah menjadi kebiasaan masyarakat Cina untuk meraikan sambutan Tahun Baru Cina dengan hidangan yang enak bersama keluarga. Hotel Grand BlueWave sendiri tidak mahu ketinggalan menyediakan menu masakan cina dengan cara lebih halal supaya boleh dinikmati oleh semua masyarakat.
 • 'Rumahku lubuk duit!' Dari sebuah rumah..dua,tiga,empat dan seterusnya..wow! Jangan fikir panjang, daftar sekarang!
 • Semalam, sejarah sekali lagi tercipta apabila Duli Yang Maha Mulia Sultan Muhammad V berkenan mencemar duli melawat Kompleks Kumpulan Media Karangkraf dengan diiringi Tengku Mahkota Kelantan, Dr Tengku Muhammad Fa-iz Petra.
 • Maybelline New York membantu para 'beautynista' tempatan mendapatkan inspirasi dan menyuntik semangat keberanian dengan menganjurkan peraduan 'Catwalk to Sidewalk' bagi mencipta versi gaya jalanan Kuala Lumpur mereka sendiri.
 • Khas buat anda yang berada di semenanjung, pernahkah anda merasa keenakkan serta keunikkan makanan Borneo? Jika belum, apa kata ambil peluang ini untuk merasai sendiri sajian enak daripada Borneo ini. Ha, tidak perlu jauh-jauh! Restoran Royale Songket, Hotel Grand BlueWave Shah Alam di sepanjang November ini menjemput anda merasai aura tarikan kelazatan asli sajian Borneo. Kalau nak tahu bagimana unik dan lazatnya makanan ini, kenalah cuba sendiri..
 • Majalah Pa&Ma bakal menganjurkan ekspo keibubapaan, Mini Fiesta Pa&Ma pada 26 hingga 27 Oktober ini. Acara ini adalah julung-julung kali diadakan sempena Ulang Tahun Pa&Ma yang ke-13 tahun.
SENTIASA BERHUBUNG
Majalah Nur versi digital